Racuchy z tartymi jabłkami

Racuchy z tartymi jabłkami
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Lekkie, puszyste i przede wszystkim smaczne racuchy! Polecam ;)

Składniki

  • mąka pszenna 2 szklanki
  • maślanka 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • jaja 2 szt
  • cukier brązowy 3 łyżki
  • jabłka 2 szt
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

  1. Żółtka z miksować z brązowym cukrem. Z białek ubić pianę.

  2. Do żółtek dodać maślankę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach i dodać do ciasta. Na końcu dodać pianę i całość delikatnie wymieszać.

  3. Placki smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!

Składniki
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • maślanka 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • jaja 2 szt
  • cukier brązowy 3 łyżki
  • jabłka 2 szt
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
Składniki