Racuchy z jabłuszkiem

Racuchy z jabłuszkiem
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mysz204
na sezon jesienno-zimowy do filizanki kawy czy kubka goracej herbatki;)

Składniki

Przygotowanie

  1. 1/2 szklanki mleka i 250g mąki wymieszać z pozostałymi składnikami i odstawić do podrośnięcia na około 15-30 minut. Dodać następnie pozostałą część mleka i mąki. Dokładnie wszystko połączyć. Olej rozgrzać na patelni i łyżką nakładać placuszki.na kazdy nalozyc z jednej strony plasterek jabluszka. Smażyć z obu stron na złoty kolor około 2-3 minutki.

  2. Usmażone placuszki posypać cukrem pudrem. smacznego;)

Komentarze do przepisu (13)

margo21 16 września 2010
No no jak ładnie wyglądają , jakie wyrośnięte, takimi mozna sobie naprawdę pojeść.
mimi619 16 września 2010
Ciekawe czy jakby zrobić gęste ciasto to upiekły by się w piekarniku.
mysz204 16 września 2010
watpie by w piekarniku sie upiekly poniewaz ciasto i tak jest dosc geste a mimo to nawet na patelni sie... Czytaj całość »
watpie by w piekarniku sie upiekly poniewaz ciasto i tak jest dosc geste a mimo to nawet na patelni sie rozplywa....to w piekarniku tym bardziej.....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki