Racuchy

Racuchy
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: monniqua
Puszyste, pyszne tradycyjne racuchy z jabłkami.

Składniki

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.

  2. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól zmiksować na puszystą masę. Dodać jabłko pokrojone w drobną kostkę i wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.

  3. Smażyć na oleju na złoty kolor. Przed podaniem udekorować cukrem pudrem, marmoladą i posypką. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (3)

anetaa26 08 lutego 2013
ale apetycznie wygladaja :)
Konto usunięte 07 kwietnia 2013
Bardzo fajne racuchy, gratulacje
efcia 28 lutego 2014
pychotka
Składniki
Składniki