Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niejednokrotnie w restauracji jako tzw. “czekadełko” dostawałam smalec z chlebem lub właśnie ten “smalec” z fasoli. Fajnie sprawdzi się na zimna przekąskę, gdy przyjdą goście. Do tego podaję kawałki podsmażonej tortilli. Ale z domowym pieczywkiem lub chrupiącą bagietką też będzie smakować wspaniale :)
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32624
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 447
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32624
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Cebulę i jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na odrobinie oleju - na wolnym ogniu - dodając liście laurowe, ziele angielskie, goździk i ziarno jałowca. Smażymy, mieszając, aż cebulka będzie złota, a jabłka zaczną się rozpadać. Wyciągamy i wyrzucamy przyprawy.
Fasolę z puszki odcedzamy, przelewamy zimną wodą i miksujemy razem z sosem sojowym, majerankiem, tymiankiem, szczyptą soli i pieprzu, dodając 1/4 szkl. wody. Dodajemy podsmażoną cebulę i jabłko, całość miksujemy krótko na wolnych obrotach (żeby blender nie zmiksował ich na gładką pastę). Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podajemy z chrupiącym pieczywem lub kawałkami tortilli.