"Keks" na ostro

Keks na ostro
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tosziba2
Ten keks znika w tempie błyskawicznym :)

Składniki

  • 1 czubata szklanka mąki
  • 3 jajka
  • 10 dag startego żółtego sera
  • pół szklanki mleka
  • 1/3 szklanki oleju
  • garść pestek słonecznika
  • 4 kabanosy
  • pęczek szczypiorku
  • 1 płaska łyżka słodkiej papryki
  • SÓL, PIEPRZ, ZIOŁA PROWANSALSKIE

Przygotowanie

  1. Kabanosy kroimy w plasterki, słonecznika lekko prażymy na patelni, szczypiorek drobno siekamy. Mąkę, proszek do pieczenia i sól wsypujemy do dużej miski. W drugiej misce ubijamy jajka z mlekiem i olejem, doprawiamy przyprawami. Do takiej mieszanki dodajemy mąkę z dodatkami i mieszamy, żeby nie było grudek. Do tego wsypujemy kabanosy, ser, szczypiorek i słonecznika, jeszcze raz dokładnie mieszamy i przelewamy ciasto do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około godziny.

Komentarze do przepisu (10)

Agunkaa 04 października 2010
Ale to musi byc pyszne,koniecznie do zrobienia.
babciaaneczka 04 października 2010
Interesujący przepis,potrawa zastąpi oklepane kanapki.
Dodaję do ulubionych.
annawk 04 października 2010
bardzo fajny pomysł, na takim keksie muszą być pyszne domowe zapiekanki
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 czubata szklanka mąki
  • 3 jajka
  • 10 dag startego żółtego sera
  • pół szklanki mleka
  • 1/3 szklanki oleju
  • garść pestek słonecznika
  • 4 kabanosy
  • pęczek szczypiorku
  • 1 płaska łyżka słodkiej papryki
  • SÓL, PIEPRZ, ZIOŁA PROWANSALSKIE
Składniki