Pyszna przekąska na cieście francuskim

Pyszna przekąska na cieście francuskim
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: cooklife
Pyszna przekąska na cieście francuskim

Składniki

  • ciasto francuskie (kupiłam gotowe)
  • podsmażana cebula
  • 1 mały pomidor
  • Parmezan
  • bazylia
  • 1/4 cebuli
  • 5 czarnych oliwek
  • 2 plasterki polędwicy łososiowej
  • 12 kostek 1x1 cm sera feta

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty 5x5 cm. Nie wałkujemy ciasta francuskiego!

  2. Kwadraciki rozkładamy na papierze do pieczenia, a papier na kratce.

  3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

  4. Farsz kładziemy na środek kwadratów, zostawiając wolne miejsce po bokach. Jeżeli chodzi o farsz z cebuli to przepis będzie w poniedziałek (chyba, że bardzo chcecie to napiszcie w komentarzach - postaram się zrobić to szybciej). W farszu II należy sparzyć pomidory i obrać ze skórki. Wykroić gniazda nasienne (można zjeść:)) pozostałą część pomidora kroimy w kosteczkę. Cebulę i parmezan kroimy w kosteczkę, bazylię rwiemy, wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. III farsz to po prostu pokrojenie składników i wyłożenie na kwadraciki.

  5. Wstawiamy na 15 min do piekarnika ale to zależy do zakupionego ciasta więc sprawdźcie jaki czas macie na opakowaniu.

Składniki
  • ciasto francuskie (kupiłam gotowe)
  • podsmażana cebula
  • 1 mały pomidor
  • Parmezan
  • bazylia
  • 1/4 cebuli
  • 5 czarnych oliwek
  • 2 plasterki polędwicy łososiowej
  • 12 kostek 1x1 cm sera feta
Składniki