Pulpety z ziemniakow

Pulpety z ziemniakow
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: airin2007
tanio i bardzo smacznie!

Składniki

Przygotowanie

  1. ziemniaki gotujemy w mundurkach ok 20 minut,nastepnie obieramy ze skory studzimy i przeciskamy przez praske.

  2. do ziemnikow dodajemy jajko,parmezan,pietruszke,drobno posiekana cebulke,bulke tarta,sol, piepsz wedle uznania i dokladnie mieszamy.Formujemy pulpety kazdy obtaczamy w jajku i bulce tartej,smazymy na rozgrzanym oleju az beda rumiane.

Komentarze do przepisu (4)

Jagoda50 05 października 2009
A do takich pulpetów świetny jest sos ogórkowy ( z kiszonych ogórków).
Zlotowlosa 30 października 2009
Bardzo dobre, co prawda ja obtoczyłam w gotowej panierce, do mięsa, ale i tak smak był wspaniały :) Dziękuję... Czytaj całość »
Bardzo dobre, co prawda ja obtoczyłam w gotowej panierce, do mięsa, ale i tak smak był wspaniały :) Dziękuję za przepis
goguska 07 listopada 2009
i po raz kolejny na smakerze pulpetem zostaje nazwane coś co się smaży a nie gotuje... a przecież to zupełnie... Czytaj całość »
i po raz kolejny na smakerze pulpetem zostaje nazwane coś co się smaży a nie gotuje... a przecież to zupełnie co innego
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki