Pulpety z kalafora

Pulpety z kalafora
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: airin2007
dla lubiacych kalafior..

Składniki

  • Kalafior, pol kg
  • ziemniaki, 2 sztuki
  • parmezan, 100gram
  • Jaja, 2sztuki
  • sol piepsz galka muszkatolowa pietruszka zielona, do smaku
  • bulka tarta, do obtoczenia
  • olej slonecznikowy, do smazenia

Przygotowanie

  1. Kalafior czyscimy gotujemy w osolonej wodzie do miekkosci,ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miekkosci.Nastepnie mielimy nasze skladniki mozemy takze uzyc widelca aby je zgniesc.Do masy dodajemy jaja,parmezan przyprawiamy do smaku jesli masa bedzie za rzadka dosypujemy bulki tartej tak by moc bez problemu formowac pulpety.Obtaczamy je w bulce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju z dwoch stron.

Komentarze do przepisu (2)

Jagoda50 30 października 2009
Cieekawy przepis ,no i ten dodatek gałki muszkatołowej zaciekawia mnie (bardzo lubie gałkę muszkatołową).
Tosca 30 października 2009
Też często daję gałkę do kalafiora. :) Smakowe te pulpety. Troche inne niz moje kotleciki z kalafiora, ale... Czytaj całość »
Też często daję gałkę do kalafiora. :) Smakowe te pulpety. Troche inne niz moje kotleciki z kalafiora, ale musza byc super. Przy okazji wypróbuję. :)
Składniki
  • Kalafior, pol kg
  • ziemniaki, 2 sztuki
  • parmezan, 100gram
  • Jaja, 2sztuki
  • sol piepsz galka muszkatolowa pietruszka zielona, do smaku
  • bulka tarta, do obtoczenia
  • olej slonecznikowy, do smazenia
Składniki