Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 125
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 398
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 95
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 109
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 125
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 398
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 95
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 109
Składniki
Łodygi rabarbaru dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Jajka rozbełtać w miseczce z dodatkiem oleju rzepakowego. Dodać kefir i cukier. Rozmieszać. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszać do połączenia składników. Zostawić pod ścieteczką na 10 min. Dodać pokrojony rabarbar. Wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć zgrabne placki. Nakładać porcje ciasta. Jak placek straci surowość przewracać na drugą stronę. Usmażone placki odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać osypane obficie cukrem pudrem. Smacznego.
Łodygi rabarbaru pokroić w bardzo drobną kostkę.