Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska do piwa lub wina.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 311
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 502
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 311
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 502
Składniki
250ml.wody podgrzać w garnku razem z masłem.Doprawić solą,pieprzem i odrobiną papryki.Mieszać,aż masło się rozpuści.Wsypać całą mąkę i mieszać aż powstanie jednolita masa.Gotować przez minutę,ciągle mieszając.Przestudzić.
Do przestudzonej masy dodawać kolejno jajka,mieszając mikserem.Ser zetrzeć na tarce,mięso pokroić w drobną kostkę.Dodać do masy razem z posiekaną natką.Formę do mini babeczek{wgłębienia o średnicy 4cm.]posmarować olejem.Każde wgłębienie napełnić ciastem.Piec przez 20 minut w temp.200 stopni.Z tej porcji wychodzi około 40 sztuk.Kuleczki można też usmazyć we frytkownicy.