Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na mojego pstrąga zapiekanego w warzywach, z dodatkiem ziół i soku z cytryny. Tak przygotowany pstrąg jest daniem sycącym i smakowitym w gronie przyjaciół.
średniej wielkości blaszka, papier do pieczenia,
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 138
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 281
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44454
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 60
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 138
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 281
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44454
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 60
Składniki
Pstrągi dokładnie oczyścić, opłukać, osuszyć następnie skropić sokiem z cytryny zrobić kilka nacięć po wierzchu. Wierzch i środek oprószyć solą morską, pieprzem oraz delikatnie przyprawą do ryb. Do każdej ryby włożyć do środka przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, świeży koperek i plastry masła. Wierzch posypać delikatnie rozmarynem. Warzywa obrać, oczyścić i pokroić, wymieszać z oliwą doprawić do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowane warzywa podsmażyć lekko na patelni. Pstrągi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, obok ryb rozłożyć warzywa. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 - 30 minut. Gotowe pstrągi podawać z upieczonymi warzywami i plasterkami cytryny.