pstrąg z masełkiem ziołowym

pstrąg z masełkiem ziołowym
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
super pstrąg,można zrobić na grillu.

Składniki

  • pstrąg
  • łyżka masła
  • sól ,pieprz
  • koper, nać pietruszki, bazylia, tymianek
  • cytryna
  • Papryka słodka
  • olej ryżowy lub inny.

Przygotowanie

  1. rybę dokładnie skrobiemy z łusek myjemy osuszamy,skrapiamy cytryną,solimy,pieprzymy odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce. pstrąga nacinamy przy grzbiecie i w nacięte miejsca wkładamy masełko,wewnątrz rybę posypujemy szczyptą tymianku,przed pieczeniem posypujemy lub cienko nacieramy papryką słodką,aby była chrupiąca skórka. pieczemy na oleju około 7 minut z każdej strony po upieczeniu w rybie będą otwory po maśle,napełniamy je masełkiem wymieszanym z posiekaną zieleniną podajemy z warzywami,ziemniakami,pieczarkami.

Komentarze do przepisu (8)

Tosca 25 czerwca 2009
Oj schrupałabym taką rybkę! Fajnie że jest bez czosnku! :)
Tosca 25 czerwca 2009
Oj schrupałabym taka rybkę! :) Wyglada pysznie. Fajnie że nie ma czosnku... Dodaję do ulubionych. :)
klaudyna1957 25 czerwca 2009
nie do wszystkiego pasuje czosnek,nie raz psuje smak .pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pstrąg
  • łyżka masła
  • sól ,pieprz
  • koper, nać pietruszki, bazylia, tymianek
  • cytryna
  • Papryka słodka
  • olej ryżowy lub inny.
Składniki