Pstrąg z grilla.

Pstrąg z grilla.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Nastepny mój przepis na grillowanego pstrąga. Pstrąg wyszedł bardzo smaczny,serdecznie polecam:)

Składniki

  • 1 pstrąg tęczowy
  • 1/2 cytryny
  • 1/4 zielonej papryki,koperek ,plasterek boczku ,masło kilka cieńkich pasków,pieprz cytrynowy
  • kilka listków świeżej bazyli

Przygotowanie

  1. Pstrąga oczyścić i umyć.Wysuszyć ręcznikiem papierowym.
    Paprykę pokroić w paski,masło równiez w cieńkie paski.
    Osuszonego pstrąga natrzeć pieprzem cytrynowym.
    Do środka włożyć cieńki plasterek boczku,koperek,papryke listki bazylii oraz plasterki cytryny i masła.
    Na wierzch położyć cytrynę i koperek.

  2. Pstrąga zawinąc w papier do pieczenia i dać na rozgrzanego grilla na tackę aluminiową.
    Grillować z dwóch stron po 10 min.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (15)

Nevermore 20 maja
To jest To, co lubią ... Lwy ;P
Pychotka, każdą rybkę biorę :)
fafiatko 20 maja
Wspaniały przepis na pstrąga!prawdziwa uczta grillowa!
KORAL 20 maja
Smaczna rybka.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 pstrąg tęczowy
  • 1/2 cytryny
  • 1/4 zielonej papryki,koperek ,plasterek boczku ,masło kilka cieńkich pasków,pieprz cytrynowy
  • kilka listków świeżej bazyli
Składniki