Pstrąg w zalewie octowej.

Pstrąg w zalewie octowej.
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: olina102
Świetna rybna przystawka.

Składniki

  • pstrąg lub śledź matjas nie solony, 1 kg
  • cebula duża, 1 szt.
  • Knorr czerwony, paczka duża
  • Bułka tarta, 250 g
  • ocet 10%%, 1szklanka
  • woda, 4 szklanki
  • olej, do smażenia
  • pieprz,papryka słodka,cukier,ziele angielskie,liść laurowy,, do smaku

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowuję panierkę do ryby: mieszam bułkę tartą z knorrem mniej więcej pół na pół, dodaję dość dużo pieprzu mielonego.

  2. Robię zalewę czyli wlewam do garnka wodę, ocet, cukier do smaku, paprykę słodką dla koloru, 4 listki laurowe, 7 ziarenek ziela angielskiego i z 6 łyżek oleju. Gotuję, a na koniec daję pokrojoną w talarki cebulę. Odstawiam z ognia.

  3. Rybę kroję w małe dzwonka i moczę 5 minut w wodzie z 3 łyżkami octu. A potem panieruję. Mąka, jajko, panierka, jajko, panierka i na patelnię.

  4. Układam usmażoną rybę w głębokim naczyniu i zalewam ciepłą zalewą. Na drugi dzień jak się przegryzie można jeść.

Komentarze do przepisu (5)

Annuar 28 września 2011
Świetny sposób na pstrąga. Możesz napisać coś więcej o "Knorr czerwony, paczka duża" bo nie znam tej... Czytaj całość »
Świetny sposób na pstrąga. Możesz napisać coś więcej o "Knorr czerwony, paczka duża" bo nie znam tej przyprawy/kostki ?
POMPOLINA 28 września 2011
no właśnie cóż to takiego ten Knorr czerwony?
olina102 29 września 2011
Knorr do ryb i mięs. Opakowanie jest czerwone...z obrazkiem:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pstrąg lub śledź matjas nie solony, 1 kg
  • cebula duża, 1 szt.
  • Knorr czerwony, paczka duża
  • Bułka tarta, 250 g
  • ocet 10%%, 1szklanka
  • woda, 4 szklanki
  • olej, do smażenia
  • pieprz,papryka słodka,cukier,ziele angielskie,liść laurowy,, do smaku
Składniki