Przystawki z kawiorem

Przystawki z kawiorem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Ciasto francuskie to wspaniała baza zarówno pod słodkie jak i słone wypieki. Dzisiaj prezentuję pyszne przekąski z kawiorem i serkiem chrzanowym.

Składniki

  • ciasto francuskie XXL
  • jajko
  • nadzienie: 200 g kremowego serka naturalnego 1-2 łyżeczki chrzanu
  • 50 g czerwonego kawioru
  • 50 g czarnego kawioru
  • natka pietruszki, lubczyk lub koperek do przybrania

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy ciastka o dowolnym kształcie (serduszka, gwiazdki, kwiatuszki...).
    W połowie z nich wycinamy mniejszą foremką środki.
    Ciastka bez dziurki smarujemy roztrzepanym jajkiem, nakładamy ciastko z dziurką i również smarujemy jajkiem.

    Ciastka pieczemy w 200-210 stopniach C przez 12-15 minut, aż się zarumienią.

    Gorące ciastka przekładamy na kratkę, by ostygły.


    Serek mieszamy z chrzanem, za pomocą szprycy/rękawa napełniamy ciastka.
    Na wierzchu układamy kawior i dekorujemy pietruszką, koperkiem lub lubczykiem.

    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Składniki
  • ciasto francuskie XXL
  • jajko
  • nadzienie: 200 g kremowego serka naturalnego 1-2 łyżeczki chrzanu
  • 50 g czerwonego kawioru
  • 50 g czarnego kawioru
  • natka pietruszki, lubczyk lub koperek do przybrania
Składniki