Smaker - przepisy, dieta

Darmowa aplikacja z najlepszymi przepisami w sieci

Przystawki na kolację

Przepis dnia 2015-01-17
Przystawki na kolację
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Smacznie i zdrowo.

Składniki

  • 2 małe cukinie
  • ser kozi 200 g
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki startego imbiru
  • pieprz
  • sól
  • 1 duże awokado
  • mała puszka tuńczyka w sosie własnym
  • mała szalotka
  • sok z 1/2 limonki
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Pasta z awokado z tuńczykiem : Tuńczyka odsączyłem , rozdrobniłem. Szalotkę pokroiłem bardzo drobno , połączyłem z tuńczykiem. Awokado po przekrojeniu na pół oddzieliłem od pestki , obrałem i wydrążyłem miąższ . Dodałem do tuńczyka , skropiłem sokiem z limonki , wymieszałem widelcem , miażdżąc awokado tak aby powstała pasta. Doprawiłem solą , pieprzem, dodałem posiekaną natkę pietruszki.

  2. Cukinia faszerowana kozim serem : W dużym rondlu ugotowałem w osolonej wodzie cukinie 10 minut, a następnie przelałem zimną wodą, aby je zahartować. Cukinię pokroiłem na kawałki długości ok. 5 cm. Wydrążyłem każdy z nich wąską łyżeczką. Miąższ dodałem do sera , doprawiłem przyprawami.
    Wydrążone kawałki cukinii wypełniłem nadzieniem i przed podaniem wstawiłem na godzinę do lodówki

Komentarze do przepisu (4)

lidka5x5 13 stycznia 2015
Jedząc jedno awokado dziennie obniżamy sobie cholesterol.I to jest sposób na zdrowie :)
mimiwiki 13 stycznia 2015
Awokado bardzo lubię, cukinię uwielbiam, zabieram po "kawałku" do degustacji :)
Futka 14 stycznia 2015
Ja się wpraszam na taką kolację ;) Propozycja wyśmienita :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 małe cukinie
  • ser kozi 200 g
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki startego imbiru
  • pieprz
  • sól
  • 1 duże awokado
  • mała puszka tuńczyka w sosie własnym
  • mała szalotka
  • sok z 1/2 limonki
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Składniki