Przystawka ze śledzia i jajka

Przystawka ze śledzia i jajka
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Śledzie w wielkanocnej odsłonie

Składniki

  • śledzie marynowane- 4 szt.
  • jajka- 4 szt.
  • 1 cebula
  • ogórki konserwowe duże- 2 szt.
  • majonez- 8 łyżek

Przygotowanie

  1. Jaja ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek, poprzekrawaj na pół. Ułóż na półmisku żółtkiem do dołu. Śledzie poprzekrawaj na dwie części tak, żeby powstało 8 cienkich pasków. Owiń nimi jajka. Każde jajo posmaruj łyżką majonezu. Ogórki i cebulę posiekaj drobno. Warzywami posyp każde jajko. Schładzaj w lodówce.

Składniki
  • śledzie marynowane- 4 szt.
  • jajka- 4 szt.
  • 1 cebula
  • ogórki konserwowe duże- 2 szt.
  • majonez- 8 łyżek
Składniki