Przystawka z bakłażanów

Przystawka z bakłażanów
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Wyborna ( opinia subiektywna ), szybka przekąska z bakłażana.

Składniki

  • 2 bakłażany
  • mąka pszenna
  • oliwa z oliwek
  • pęczek koperku
  • pęczek natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Bakłażany umyłem, odciąłem końcówki, pokroiłem w talarki, obtoczyłem w mące i usmażyłem na oliwie. Odsączałem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
    Sos : posiekałem drobno koperek, natkę i czosnek. Wymieszałem z majonezem.
    Usmażone bakłażany posmarowałem sosem, na każdym talarku położyłem kawałki pokrojonego pomidora. Doprawiłem pieprzem i solą.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 14 sierpnia 2015
Mniam! :)
BEATA1978 23 sierpnia 2015
Fajne żarełko :)
Składniki
  • 2 bakłażany
  • mąka pszenna
  • oliwa z oliwek
  • pęczek koperku
  • pęczek natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz
Składniki