Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przystawka śledziowa z jajkiem i warzywami. Idealna na świąteczny stół.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Jajko kroimy na ósemki, obrany ze skórki ogórek kroimy w pół plastry, paprykę kroimy w kostkę, natkę pietruszki i koperek kroimy drobno, marchew z zielonym groszkiem odcedzamy na sitku. Wszystkie składniki umieszczamy w misce.
Żelatynę parzymy w 100 ml wody, mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Do ostudzonej żelatyny dodajemy majonez i całość dodajemy do wymieszanych warzyw, ponownie mieszamy. Filety śledziowe układamy na dnie i bokach przygotowanego wcześniej pojemniczka. w środek nakładamy wymieszane z żelatyną i majonezem warzywa, łyżką równo rozprowadzamy. Zamykamy pojemnik i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie możemy podawać jako zimną przystawkę z cytryną. Smacznego!!!