Przystawka idealna: Rock 'n' roll zucchini

Przystawka idealna: Rock 'n' roll zucchini
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Chillnezka
Dzisiaj, w ten dżdżysty i szary poranek, postanowiłam dodać życiu trochę koloru, energii i smaku. Zgrillowałam młodziutką cukinię, dodałam dwa rodzaje serów pleśniowych i dołożyłam ćwiartki soczystych fig. Wyszła barwna i bogata w kontrastujące smaki przystawka. Mówię Wam, żyć nie umierać!

Składniki

  • 1 młoda mała cukinia
  • 2 dojrzałe świeże figi
  • 1 plaster sera Brie (ściąć najdłuższy bok trójkącika, ten z pleśnią)
  • 1 plaster dowolnego sera z niebieską pleśnią
  • 1 łyżka oliwy lub oleju kokosowego
  • świeżo zmielony pieprz - opcjonalnie

Przygotowanie

  1. Umyć figi, odciąć ogonek, pokroić na ósemki. Cukinię opłukać, odciąć końcówki, pokroić wzdłuż na cieniutkie, około półtoramilimetrowe plastry, zgrillować na rozgrzanym oleju z obu stron, odsączyć na ręczniku papierowym.

  2. Sery pokroić na kawałki. Ułożyć na jednym z końców każdego plastra cukinii kawałek sera i figę, zrolować i zapiąć wykałaczką; serwować z pozostałymi cząstkami fig.
    Ready, steady, go!

Komentarze do przepisu (5)

Maudie 28 grudnia 2017
Oj tak!Przystawka IDEALNA!Mniam :))))
Chillnezka 28 grudnia 2017
Dziękuję, rzeczywiście udany zestaw :-)
Nevermore 28 grudnia 2017
Ja tu przy tym jedzonku napiszę tylko - Hard Rock Hallelujah xD
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 młoda mała cukinia
  • 2 dojrzałe świeże figi
  • 1 plaster sera Brie (ściąć najdłuższy bok trójkącika, ten z pleśnią)
  • 1 plaster dowolnego sera z niebieską pleśnią
  • 1 łyżka oliwy lub oleju kokosowego
  • świeżo zmielony pieprz - opcjonalnie
Składniki