Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne i lekkie. Pierś jest bardzo soczysta.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4956
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4956
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Pierś rozcinamy na 2 pojedyncze części i myjemy. Doprawiamy solą, pieprzem, ja dodaję także zwykłą przypraw do kurczaka. Paprykę kroimy w krążki.
Smarujemy naczynie do pieczenia masłem (solidnie). Wkładamy pierś, na piersi układamy krążki papryki i przykrywamy plastrami sera. Do foremki można dodać obok kurczaka inne warzywa, np koktajlowe pomidorki itp.
Pieczemy w otwartym naczyniu w temp. 180 stopni C, przez ok 30 min - ser zacznie się rumienić. Po podaniu można polać sosem, który powstał podczas pieczenia.