Przekąski z ciasta francuskiego

Przekąski z ciasta francuskiego
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: konhambos
Bardzo prosta, smaczna i szybka przekaska z plesniowego sera i gruszki na ciescie francuskim. Smak zaokragla odrobina miodu i rozmaryn. Smakuje równiez jako kolacja.

Składniki

  • 2 płaty ciasta francuskiego
  • 125 g sera pleśniowego
  • 1 gruszka
  • 1 żółtko
  • trochę miodu
  • gałązka rozmarynu

Przygotowanie

  1. Pociac platy ciasta francuskiego na 4 kwadraty, pokroic gruszke na cienkie plasterki i umiescic po trzy plasterki na kazdym kwadracie.
    Pokruszyc ser i ulozyc na plasterkach gruszek.
    Wysmarowac brzegi kwadratów zóltkiem.
    Opiekac w temp.180° C przez okolo 10 minut na zlocistozólty kolor.
    Po upieczeniu skropic odrobina miodu i udekorowac rozmarynem.

Komentarze do przepisu (19)

Obserwator 14 stycznia 2019
Przekąska pyszna. Zawsze czekam na Twoje przepisy. Zwykle są inspirujące. A, że smaczne dania zapodajesz to... Czytaj całość »
Przekąska pyszna. Zawsze czekam na Twoje przepisy. Zwykle są inspirujące. A, że smaczne dania zapodajesz to wiedzą prawie wszyscy. Pozdrawiam.
fafiatko 14 stycznia 2019
Swietna kompozycja smakowa, a zdjecie tylko zacheca do sprobowania!
Docherro 14 stycznia 2019
Świetny przepis,z ciasta francuskiego różne kombinacje bardzo smaczne wychodzą:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 płaty ciasta francuskiego
  • 125 g sera pleśniowego
  • 1 gruszka
  • 1 żółtko
  • trochę miodu
  • gałązka rozmarynu
Składniki