Przekaski z ciasta francuskiego

Przekaski z ciasta francuskiego
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fiorof
Idealne przekąski na wieczorne seanse.

Składniki

  • plastry wędliny/sera, słupki warzyw - w zależności od upodobań
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • sezam
  • ulubione przyprawy

Przygotowanie


  1. Z ciasta wycinamy kółka. Kroimy z paski wędlinę, ser, warzywa.
    Układamy na krążku z ciasta i zawijamy.

    Wcześniej roztrzepanym jajkiem smarujemy nasze paluszki i obtaczamy w sezamie, i przyprawach.


    Układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (230 stopni) na ok 10 minut.

    Nasze paluszki możemy podawać z różnego rodzaju sosami.

Komentarze do przepisu (1)

dorcia41 13 lipca 2013
Świetne małe co nieco :))) kciuka zostawiam i pozdrawiam :)))
Składniki
  • plastry wędliny/sera, słupki warzyw - w zależności od upodobań
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • sezam
  • ulubione przyprawy
Składniki