Przekąski na Halloween

Przekąski na Halloween
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pomysł na zabawne przekąski

Składniki

  • Pająki na jajkach faszerowanych:
  • jajka ugotowane na twardo - 6 szt.
  • mały por - 1 szt.
  • majonez - 3 łyżki
  • czarne oliwki - 1 mały słoiczek
  • sól, pieprz
  • Dynie:
  • mandarynki - 3 szt.
  • ogórek szklarniowy - 1 kawałek

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Pora oczyszczamy i drobno kroimy.

  2. W misce łączymy pokrojonego pora i rozgniecione żółtka. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

  3. Z oliwek odcinamy końcówki (to będą korpusy pająków). Resztę kroimy w półplasterki (na nóżki).

  4. Połówki jajek układamy na talerzu, napełniamy farszem. Na każdym układamy pajączki z oliwek.

  5. Mandarynki obieramy. Z ogórka wykrawamy łodygi. Wciskamy do otworów w owocach, tworząc "dynie".

Składniki
  • Pająki na jajkach faszerowanych:
  • jajka ugotowane na twardo - 6 szt.
  • mały por - 1 szt.
  • majonez - 3 łyżki
  • czarne oliwki - 1 mały słoiczek
  • sól, pieprz
  • Dynie:
  • mandarynki - 3 szt.
  • ogórek szklarniowy - 1 kawałek
Składniki