Przekąska z pstrągiem

Przekąska z pstrągiem
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Lekka i pyszna przekąska na podwieczorek lub drugie śniadanie.

Składniki

  • Pstrąg wędzony - 1 szt.
  • Serek Almette - 150 g
  • Papryka czerwona - 1/3 szt.
  • Sałata masłowa - 10 listków
  • Jajko kurze - 1 szt.
  • Mleko - 3/4 szklanki
  • Mąka pszenna - 1 szklanka
  • Olej - 3 łyżki
  • Sól - szczypta

Przygotowanie

  1. Jajko roztrzepać ze szczyptą soli, dodać mleko i olej wymieszać, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Pozostawić chwilę. Usmażyć 4 - 5 naleśników. Posmarować serkiem .

  2. Pstrąga obrać. Paprykę umyć , pokroić w paski. Sałatę umyć ,usunąć twardsze części. Na serek ułożyć liście sałaty. Wzdłuż jednego boku ułożyć paski papryki, na niej porcję pstrąga.

  3. Zwinąć w rulon , podzielić na porcje. Podawać z dowolnym sosem.

Składniki
  • Pstrąg wędzony - 1 szt.
  • Serek Almette - 150 g
  • Papryka czerwona - 1/3 szt.
  • Sałata masłowa - 10 listków
  • Jajko kurze - 1 szt.
  • Mleko - 3/4 szklanki
  • Mąka pszenna - 1 szklanka
  • Olej - 3 łyżki
  • Sól - szczypta
Składniki