Przekąska z łososiem

Przepis dnia 2021-05-29
Przekąska z łososiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Ciasto francuskie z pysznymi dodatkami :)

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • 100 g wędzonego łososia w plastrach,
  • 100 g serka mascarpone
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • Pieprz, zioła prowansalskie
  • Roszponka

Przygotowanie

  1. Ciasto kroję na prostokąty wielkości ok. 10 x 5 cm. Prostokąty układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdy prostokąt smaruję mascarpone, zostawiając mały rant z każdej strony.
    Układam po kawałku łososia, przekrojone na pół pomidorki, skórką do dołu. Całość przyprawiam pieprzem i ziołami. Boczki zakładam do środka (ostatnie zdjęcie). Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni.
    Każdy kawałek dekoruję roszponką i przekąska z łososiem gotowa.
    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (21)

Nevermore 26 maja
Francuzik i wszystko jasne :D
Też to uwielbiam, bo co człowiekowi wpadnie do głowy można dodać i zjeść w... Czytaj całość »
Francuzik i wszystko jasne :D
Też to uwielbiam, bo co człowiekowi wpadnie do głowy można dodać i zjeść w "parę" minut ;)
Pyszne żarełko :)
fafiatko 26 maja
Pyszne ciasteczka i swietnie dobrane smaki!
KulinarnaChwila 27 maja
Pyszności:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 ciasto francuskie
  • 100 g wędzonego łososia w plastrach,
  • 100 g serka mascarpone
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • Pieprz, zioła prowansalskie
  • Roszponka
Składniki