Przekąska z łososia,twarogu w papierze ryżowym-sajgonki.

Przekąska z łososia,twarogu w papierze ryżowym-sajgonki.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Przekąska na imprezki bardzo smaczna i ciesząca oczy:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Łososia podzielić na mniejsze części,dodać sos teriyaki oraz pastę wasabi,dokładnie wymieszać i odstawić na 10min.

    Twaróg pokroić na mniejsze części.Cebulę i paprykę pokroić na paski.


    Natkę posiekać.

    Każdy arkusz papieru ryżowego zmoczyć w przegotowanej letniej wodzie.
    Rozłożyć na blacie i ołożyć pasek twarogu,na wierzch łososia,cebulkę ,paprykę oraz natkę.

    Zawinąć jak gołąbki i układać na talerzu.
    Ja podałam na surowo,można zapiec na tłuszczu i podać na ciepło.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (23)

fafiatko 10 stycznia 2019
Niesamowity pomysl, niby spring rolsny ale nadzienie jest o wiele lepsze- łosos i twarog wlasciwie tworza nowe danie!
bryssska 11 stycznia 2019
Fajna na imprezkę jak znalazł ;-D
Nevermore 11 stycznia 2019
Fajny pomysł, lubię takie przekąski :) A czy to sajgonki, spring-rollsy, czy inne naleśniki azjatyckie, to nie... Czytaj całość »
Fajny pomysł, lubię takie przekąski :) A czy to sajgonki, spring-rollsy, czy inne naleśniki azjatyckie, to nie ma już znaczenia ;)
Liczy się to, że pysznie smakują :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki