Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lubię dodawać do sałatek i przekąsek chrupkie akcenty w postaci orzechów, ziaren słonecznika lub innych ziaren, ta przekąska to całkowita improwizacja ale wyszło pysznie
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
1. w kubka wsypać 2 łyżki mąki, dodać cukier, 2 łyżki śmietany i rozkruszone drożdże, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 2. na stolnicę wysypać resztę mąki, posiekać z zimnym masłem, dodać sól, jajka oraz wyrośnięte drożdże, zagnieść ciasto (jeśli będzie zbyt suche, dodać więcej śmietany), odstawić do wyrośnięcia, 3. ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na kształt koła, podzielić na 8 części, każdy trójkąt posmarować ketchupem, położyć plaster polędwicy, kawałek pomidora suszonego, kilka kawałków orzecha, posypać startym serem mozarella, zaczynając od podstawy zwijać ciasto w rogaliki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 20 min, na koniec posypać startym serem, wstawić jeszcze na min 2 min do roztopienia sera, najlepsze na ciepło, zaraz po upieczeniu, smacznego