Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dla wegetariam. Dla tych co jedzą mięso można marchewki zastąpić parówkami.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Składniki
Marchewki obrać i całe ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Przykroić tak, żeby były jednej długości i nie większe niż długość polowy ciasta. Ciasto francuskie rozłożyć i lekko przewałkować. Jajko roztrzepać ze śmietaną i szczyptą soli. Ciasto umieścić na blaszce, na papierze do pieczenia. Posmarować ciasto do połowy ( od krótszego boku ) roztrzepanym jajkiem. Ułożyć marchewki na posmarowanej części ciasta i też posmarować je jajkiem. Posypać świeżo mielonym pieprzem. Marchewki przykryć dugą częścią ciasta, która nie była smarowana. Lekko docisnąć do marchewek. Ciasto z wierzchu posmarować jajkiem i posypać gruboziarnistą solą i czarnuszką. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 - 25 min. Po wyjęcie z piekarnika pokroić na porcje w poprzek marchewek. Smacznego.