Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wśmienita przekąska z ciasta francuskiego ,którą możesz serwować gorącą lub zimną, idealna na każdą imprezę oraz na Sylwestra. Zapraszam na film.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1161
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 175
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1161
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 175
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Składniki
Szpinak przygotować wg. przepisu na opakowaniu,czyli podsmażyć na patelni kilka minut, przełożyć na większy talerz i ostudzić.Włączyc piekarnik na 200 stopni funkcja ,góra,dół. Ciasto francuskie rozwinąć lekko przewałkować na ciasto położyż szpinak ostudzony.Zostawić jeden centymetr od brzegów .Z kełbasy ściągnąć flaczek. Kiełbasę rozłożyć równomiernie robiąc jednakowe odstępy.tak aby wzdłuż bylo 4 rzędy a w szerz 5 rzędów.Przykryć drugim ciastem francuskim lekko rozałkowanym.Teraz nożem przeciąć tak jak są rzędy wzdłuż i szerz.Przełozyć na blaszkę razem z paierem od ciasta francuskiego. Jajko roztrzepać z 2 łyżkami mleka ,pozmarować ciasto ,pozypać makiem. Jeśli nie masz maku posyp sezamem lub czarnuszką.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ,góra dół na środkową półkę na 25 do 30 minut. Pamiętaj każdy piekarnik pecze inaczej. Ja piekłam 200 stopni 30 minut. Takie przekąski są serwowane ciepłe lub zimne. Idealnie sprawdzą sie na kazdej imprezie. . Zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej na inne przepisy oraz na mój kanał na Youtube. Buon Appetito!