Prosty przepis na śledzie po kaszubsku

Prosty przepis na śledzie po kaszubsku
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Prosty przepis na śledzie po kaszubsku

Składniki

  • Płaty śledziowe 500 g u mnie w oleju
  • Koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
  • Ocet 3 łyżki
  • Cebula 2
  • Cukier 2 łyżki
  • Liść laurowy 3
  • Ziele angielskie 3
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na niedużej ilości oleju. Gdy zacznie się rumienić dodać cukier i wymieszać. Kolejno dodajemy ocet, liść ziele i koncentrat. Całość gotować na małym ogniu przez ok. 2 minuty.


    Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli nie używacie gotowych śledzi w oleju należy je wcześniej wymoczyć. Opłukać w zimnej wodzie . Odstawić na godzinę zmieniając 2-3 razy wodę.


    Śledzie wymieszać z zalewą. Odstawić na minimum 24 godziny. Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

SprytnaChochla 04 grudnia 2020
Pycha!
Dariusz-D 11 grudnia 2020
Kapitalne :-)
Składniki
  • Płaty śledziowe 500 g u mnie w oleju
  • Koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
  • Ocet 3 łyżki
  • Cebula 2
  • Cukier 2 łyżki
  • Liść laurowy 3
  • Ziele angielskie 3
  • Olej do smażenia
Składniki