Proste faszerowane jajeczka

Proste faszerowane jajeczka
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: basiornik
Lekka i smaczna przekąska, na imprezę, śniadanie, ale i na świąteczny stół!

Składniki

  • Jajka - ilość w zależności od potrzeb u nie 6 jajek
  • Szynka konserwowa - 20 dag
  • Ketchup pikantny - ok 1 łyżki
  • Majonez - 3-4 łyżki
  • Musztarda - ok 1 łyżki
  • Szczypiorek
  • Sól i piperz do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo - poobierać.

    Każde jajko ostrym nożem przeciąć na pół.

    Wyciągnąć żółtka do osobnej miseczki, a białka odłożyć na bok.

    Żółtka rozgnieść widelcem - jak najdrobniej.

  2. Do rozgniecionych żółtek dodać majonez, ketchup i musztardę i dokładnie wymieszać.

    Szynkę pokroić w bardzo malutką kostkę, dodać do żółtek.

    Szczypiorek drobniutko posiekać i również dodać do żółtek.

    Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie dodać majonez, aby osiągnąć kremową konsystencję.

    Pastę z żółtek nakładać do przygotowanych wcześniej białek.

    SMACZNEGO!

Składniki
  • Jajka - ilość w zależności od potrzeb u nie 6 jajek
  • Szynka konserwowa - 20 dag
  • Ketchup pikantny - ok 1 łyżki
  • Majonez - 3-4 łyżki
  • Musztarda - ok 1 łyżki
  • Szczypiorek
  • Sól i piperz do smaku
Składniki