Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakująca, prosta i bardzo zdrowa przekąska, która nie pójdzie w biodra
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 723
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
Ciecierzycę moczymy w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej przez noc (lub 24 godz.). Następnie wodę odlewamy i nasiona gotujemy al dente w świeżej wodzie. Odcedzamy i osuszamy na papierowym ręczniku. W miseczce cieciorkę mieszamy z oliwą, wędzoną papryką, kuminem i solą, a następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, funkcja grill, aż stanie się złocista. Serwujemy ze świeżym , lekko przesiekanym tymiankiem. Pysznie, szybko i zdrowo. Prościej się nie da :)
po więcej ciekawych przepisów i artykułów zapraszam na www.kateskitchen.pl