Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak usmażyć filety rybne, raczej nie trzeba nikomu tłumaczyć, za to warto z kolei podzielić się przepisem na potrawkę.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12619
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12619
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Składniki
Warzywa obrać, wszystkie korzenne zetrzeć na tarce o grubych oczkach; pora pokroić w pół lub ćwierć talarki. Do garnka wlać najpierw połowę oleju, wrzucić warzywa i dusić do miękkości na małym ogniu, potem dodać resztę oleju. Stopniowo dodawać przecier, wymieszać. Doprawić sola i pieprzem. Potrawka powinna mieć pomarańczowy kolor, nie należy przesadzać z pomidorami, bo będzie kwaśna, a cały jej smak to wyczuwalne naturalne nuty warzyw.
Układać na usmażone filety z dorsza, mintaja, morszczuka lub innej ulubionej ryby. Przechowywać w lodówce. Gotową potrawkę można zamrażać, nie traci smaku po rozmrożeniu.