Pomidory z mozzarellą

Pomidory z mozzarellą
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ombu_sa
Smaczna przekąska dla gości lub pożywne śniadanko dla rodzinki.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pomidorki i kuleczki mozzarelli kroimy na połówki. Przekładamy do naczynia.

  2. Sosik: do szklanki dodajemy kolejno - woda przegotowana, oliwa z oliwek, wyciśnięty sok z cytryny, Vegeta, czosnek wyciśnięty przez praskę - mieszamy.

  3. Sosikiem zalewamy pomidorki z mozzarellą. Ozdabiamy listkami świeżej bazylii. Jeżeli nie mamy świeżej bazylii, możemy dodac suszonej do sosiku.

  4. Wkładamy do lodówki na 2 godzinki żeby wszystko przesiąkło pysznym smakiem sosu. Niecierpliwi mogą jeśc od razu. Gdy nie mamy małych pomidorków i malej mozzarelli można użyc dużych - wtedy przypada jeden pomidor na jedną kulkę mozzarelli. Pomidory i mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na przemian.

Komentarze do przepisu (1)

Minimus 25 grudnia 2012
Skrytym vegetożercom mówimy stanowcze nie! Wystarczy sól i pieprz:)
Składniki
Składniki