Pomidory nadziewane serem feta

Pomidory nadziewane serem feta
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 4 pomidory
  • pół cebuli czosnkowej
  • pół cebuli czerwonej
  • 2 rzodkiewki
  • ser feta
  • 8 oliwek
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • pieprz
  • koperek

Przygotowanie

  1. Cebule i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę. Oliwki kroimy w talarki. Koperek drobno siekamy. Wszystko łączymy z serem feta i 2 łyżkami śmietany. Doprawiamy pieprzem. Pomidory umyć, osuszyć i odkroić czubki. Delikatnie, tak aby nie uszkodzić ścianek wydrążyć miąższ ,odwrócić aby osączyć z soku. Pomidory napełnić twarożkiem, przykryć odkrojonymi czubkami

Komentarze do przepisu (2)

kucharka321 08 sierpnia 2013
Wygląda pysznie ! ;-)
irma 10 sierpnia 2013
Bardzo ładne zdjęcie, a pomidorki aż się proszą, żeby je spróbować :) Chowam do książki.
Składniki
  • 4 pomidory
  • pół cebuli czosnkowej
  • pół cebuli czerwonej
  • 2 rzodkiewki
  • ser feta
  • 8 oliwek
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • pieprz
  • koperek
Składniki