Pomidory nadziewane makrelą

Pomidory nadziewane makrelą
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
tanie
avatar Autor: kamillolds
4 porcje 154 kcal 13,6 białka 9,7 tłuszczu 112,5 mg cholesterolu 1,9 błonnika

Składniki

  • Puszka 20 dag makreli w sosie pomidorowym
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • Sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 8 twardych dużych pomidorów
  • 8 małych liści sałaty
  • 8 gałazek natki pietruszki lub koperku

Przygotowanie

  1. Do miseczki włożyć makrele, wlać połowę sosu i dobrze rozgnieść
    widelcem.. Jaja obrać,pokroić w plasterki. Odłożyć 4 plasterki do przybrania, resztę posiekać na talerzyku, a później rozgnieść widelcem na gładką masę Dodać masę jajeczną do ryby, osolić do smaku i posypać szczyptą świeżo zmielonego pieprzu.

  2. Pomidory umyć i osuszyć. ściąć ostrym nożem czubki łyżeczką wyjąć miąższ (zostawić na około 5 mm ścianki) tak,żeby nie uszkodzić ścianek. Masę jajeczno-rybną nałożyć do pomidorów
    Ułożyć na półmisku listki sałaty,na listkach umieścić pomidory przybrać z wierzchu połówkami plasterków jaj,obok sałaty położyć gałązki zieleniny. Podawać z pieczywem i masłem.

Składniki
  • Puszka 20 dag makreli w sosie pomidorowym
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • Sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 8 twardych dużych pomidorów
  • 8 małych liści sałaty
  • 8 gałazek natki pietruszki lub koperku
Składniki