Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy za oknem upał i nie mamy ochoty stać przy kuchence i gotować możemy przyrządzić coś na zimno - szybkie i lekkie pomidory faszerowane. W skład farszu wchodzi sycący tuńczyk i orzeźwiający ogórek. Do tego szczypiorek i świeża bazylia... Polecam!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy wierzchy. Łyżeczką delikatnie wydrążamy miąższ, kroimy go w kostkę i odstawiamy na sitku do odsączenia soku. Wydrążone pomidory wewnątrz posypujemy odrobiną soli i odwracamy dnem do góry, by wypłynął nadmiar soku. Jajka i ogórek kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy i przekładamy do miski. Dodajemy jajka, ogórek, miąższ pomidorów, szczypiorek, bazylię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Farszem napełniamy pomidory, każdy przykrywamy ściętym wierzchem i układamy na talerzu wyłożonym np. sałatą.