Pomidorowe śledzie

Przepis dnia 2010-10-08
Pomidorowe śledzie
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kibi87
Smaczna propozycja na śledzika, pewnie go znacie ale nie znalazłam go tu więc dodaję:)

Składniki

  • matiasy, 0,5 kg
  • cebula, 4-5 sztuk
  • przecier pomidorowy
  • olej, pół szklanki
  • sól, pieprz, cukier, do smaku
  • liść laurowy i ziele angielskie

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyć w wodzie przez około 3 godziny.

  2. Podgrzać olej z odrobiną wody, wrzucić pokrojoną cebulę w grubą kostkę. Dodać listek i ziele. Gotować cebulę do miękkości.

  3. Dodać przecier z odbobiną wody, doprawić do smaku cukrem i przyprawami. Śledzie porkoić na większe kawałki, przekładać ostudzoną zalewą. Najlepiej smakuje na drugi dzień

Komentarze do przepisu (6)

annawk 04 listopada 2010
ja nie znam takich śledzi , ale chętnie poznam... i na pewno napiszę jak mi poszło:)
sylwus231 07 listopada 2010
pyszne:)Za drugim razem jak je robilem zastapilem przecier pomiborami z puszki polecam super smaki sie uzupelniaja:)
annawk 06 grudnia 2011
zrobione , zjedzone, warte polecenia
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • matiasy, 0,5 kg
  • cebula, 4-5 sztuk
  • przecier pomidorowy
  • olej, pół szklanki
  • sól, pieprz, cukier, do smaku
  • liść laurowy i ziele angielskie
Składniki