Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski akcent - parówki. Francuski akcent - ciasto francuskie. Bardzo smakowity sojusz!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 104
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 104
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Składniki
Użyłam gotowego ciasta francuskiego z Biedronki, wyszło mi 8 cygaretek. Ciasto francuskie przekroiłam wzdłuż na pół. Na każdym z pasów ciasta układałam pół parówki, półtalarek cebuli, plasterek goudy, szczyptę granulowanego czosnku. Zawijałam nadzienie w cygaretkę, odcinałam ciasto, zalepiałam szczelnie. Czynności powtarzałam do wykończenia pasa ciasta. Cygaretki posmarowałam rozmąconym jajkiem. Piekłam 16 minut w 180 stopniach.
Cygaretki można polać ketchupem