Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z kaszanki i ciasta francuskiego.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 31
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 82
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 31
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 82
Składniki
Przygotowanie farszu: Na patelni rozgrzać masło i dodać do niego trochę oleju, żeby się nie spaliło. Wrzucić drobno posiekaną cebulę, poczekać aż się zeszkli, potem dodać kaszankę, wyjętą z flaka i pokrojoną w plastry. Rozdrobnić ją widelcem i chwilę podsmażyć z cebulą. Dodać gruszkę startą na grubej tarce, majeranek, sól i pieprz do smaku.
Wyjmujemy ciasto francuskie z lodówki,wycinamy kwadraty o wielkości wg.uznania.Na jeden kwadrat nakładamy wystudzony farsz i przykrywamy drugim kwadratem i dobrze zaklejamy na bokach.Gotowe kopertki smarujemy żółtkiem z wodą.. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C i pieczemy 20 minut. Wyciągamy i podajemy najlepiej lekko ciepłe.Smacznego!