Polędwiczki w sosie koperkowym

Polędwiczki w sosie koperkowym
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mimi619
Pyszne polędwiczki. Przy tym przepisie można docenić smak tego mięsa.

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe, około 1 kg
  • Koperek suszony w proszku lub śiweży, 3-4 łyżeczki
  • majeranek, do smaku
  • sól/pieprz
  • ostra papryka w proszku, 0.5 łyżeczki
  • masło, 0.5 kostki
  • Bulionetka / kostka rosołowa, 1 sztuka

Przygotowanie

  1. Polędwiczki przyprawić pieprzem i koperkiem. Piec na maśle około 5-8 minut.

  2. Masło wraz z polędwiczkami przelać do garnka, zalać 4-5 szklankami wody i przyprawić, dodając bulionetkę. Gotować około pół godziny. Zagęścić mąką. Podawać najlepiej z makaronem.

Składniki
  • polędwiczki wieprzowe, około 1 kg
  • Koperek suszony w proszku lub śiweży, 3-4 łyżeczki
  • majeranek, do smaku
  • sól/pieprz
  • ostra papryka w proszku, 0.5 łyżeczki
  • masło, 0.5 kostki
  • Bulionetka / kostka rosołowa, 1 sztuka
Składniki