Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-11-2023
Chrupiące poduszeczki z ciasta francuskiego z soczystą lekko słodkawą dynią i rozpływającym się w ustach wyrazistym serem.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4810
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4810
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Składniki
Dynię pokrojona w kostkę najlepiej podsmażyć do zrumienienia na niewielkiej ilości oliwy. Dynię można odrobinę posolić. Kawałki dyni i sera układa się na połowie ciasta francuskiego, zakrywa druga połówką, palcami dociska się ciasto a potem je nacina.
Brzegi można połączyć widelcem. Poduszeczki smaruje się roztrzepanym jajem i posypuje czarnuszką. Piec według przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)