Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny kurczak
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Z podudzi wyjąć kostki i oprószyć ulubionymi przyprawami – u mnie mieszanka ziołowa i papryka.
Tymianek oregano i rozmaryn wymieszać razem i posypywać każdy kawałek kurczaka. Układać na nim po kawałku sera feta i zawijać tworząc roladki.
Piec w naczyniu wysmarowanych olejem w 180 stopniach ok. 40 minut. Roladki są gotowe jak nakłujemy je i wycieknie sok.
Można podawać na ciepło ale również na zimno, pokrojone na plasterki. Najlepiej jest używać świeżych ziół, ale z suszonych to danie jest również bardzo aromatyczne.