Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podpłomyki z łososiem i warzywami Bardzo lekka przekąska, którą możecie przygotować z Waszymi ulubionymi dodatkami. Idealna na obiad, kolację, śniadanie może ją zabrać do pracy :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy wodę i olej. Wszystkie składniki mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką. Kiedy ciasto jest za gęste, dodajemy wodę. Jeśli jest za rzadkie dodajemy mąkę. Ciasto powinno być gładkie i zwarte. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 30 minut. Kawałek ciasta rozwałkowujemy na cienki placek Rozpalamy grilla. Podpłomyki możemy też upiec na suchej ceramicznej lub teflonowej patelni .Na rozgrzaną płaską płytę kładziemy placek. Na jednej stronie pieczemy do zarumienienia i przekładamy na drugą stronę. Paprykę i pomidorki kroimy w dowolny kształt. Awokado w cienkie półplasterki. Z plastrów łososia robimy różyczki