Plasterki cukinii z patelni grillowej

Plasterki cukinii z patelni grillowej
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Moja pierwsza cukinia z działki, tak świeżutka, delikatna, miękka, jędrna, więc nie mogłam się opanować i na szybkiego musiałam z niej coś zrobić, Padło na pieczone plasterki z cukinii na patelni grillowej bez tłuszczu. Przekąska rewelacyjna, polecam każdemu, idealna też jako dodatek do mięsa.

Składniki

  • młoda, mała cukinia
  • sól
  • pieprz
  • patelnia grillowa (może być zwykła)

Przygotowanie

  1. Cukinię płuczemy, osuszamy, odcinamy końce i kroimy w plastry. Plasterki obsypujemy solą i pieprzem.

  2. Przyprawioną cukinię układamy na rozgrzanej patelni grillowej.

  3. Pieczemy z obydwu stron na złoto - brązowy kolor.

  4. Zjadamy na gorąco, choć na zimno też jest wyborna. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (19)

kucharka-amatorka 13 czerwca 2018
Jak tylko będę miała swoja cukinię to zrobię to fajne, proste danie.
pelen_brzuszek 13 czerwca 2018
Coś dla mojego męża :)
GREGORHSPEED 13 czerwca 2018
Uwielbiam <3 Nawet na zimno obłędnie smakują <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • młoda, mała cukinia
  • sól
  • pieprz
  • patelnia grillowa (może być zwykła)
Składniki