Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska imprezowa - szybkie placuszki z makarony ryżowego, które można podać np z krewetkami lub ostrym sosem
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, lekko przestudzić
Dymkę (cebulki i szczypior), kolendrę i czosnek posiekać. Papryczkę pokroić na drobne kawałeczki. Wymieszać z makaronem.
Na patelni rozgrzać olej. Nakładać porcje makaronu z ziołami i papryczką. Makaron będzie się trochę rozjeżdżał ale trzeba go pozgarniać łyżką na jedną kupkę i uformować w placuszki. Placki dobrze podsmażyć z jednej strony a następnie odwrócić na drugą i podsmażyć. Odsączać placki na ręczniku papierowym. Podawać z krewetkami albo sosem słodko-kwaśnym do maczania.