Placuszki z kaszy jaglanej i marchewki

Placuszki z kaszy jaglanej i marchewki
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Proste, smaczne i tanie w wykonaniu. Przepyszne. Danie rewelacyjne w smaku. Polecam nie tylko osobom na diecie.

Przygotowanie

  1. Kaszę przepłucz na sitku najpierw zimną, potem ciepłą woda. Włóż do garnka. Zalej wodą. Ugotuj do miękkości. Marchew obierz i zetrzyj na tarce. Kaszę wymieszaj z marchewką. Dodaj gałkę muszkatołową i jajka. Dokładnie wymieszaj (najlepiej przy pomocy ręki żeby masa była jednolita). Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Smaż na złoto z każdej strony. Twarożek wymieszaj z chrzanem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Placki podawaj na ciepło. Posmaruj twarożkiem. Posyp posiekaną natką pietruszki.

Składniki