Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Babci na smaczne placuszki.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 215
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3305
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 215
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 49
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3305
Składniki
Wykonanie: Kalafior podzielić na różyczki i ugotować na parze do miękkości. Ostudzony kalafior przełożyć do rondla, posypać mąką wymieszaną z sodą, bułką tartą, proszkiem do pieczenia. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Jajka dokładnie rozbełtać, połączyć z serem i połączyć dokładnie z kalafiorem. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placuszki, smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podawać ułożone na sałacie lub na dowolnych ziołach. Smakują wybornie z dodatkiem śmietany lub domowej konfitury. SMACZNEGO.