Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem jako przekąskę, czasem na kolację robię placuszki z białego sera. Nie robię ich zbyt słodkich, bo zjadam je z domowym słodziutkim dżemem – najczęściej z truskawek.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1855
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1855
Składniki
Ser ucieramy na gładką masę, dodajemy żółtka, cukier puder, sodę, kaszę mannę, 3 łyżki mąki i aromat waniliowy - mieszamy do połączenia wszystkich składników.
Białka ubijamy na sztywno - mieszamy z masą. Formujemy placuszki, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Mnie najlepiej smakują z dżemem, ale mogą być też posypane cukrem pudrem, podane z ubitą bitą śmietaną lub czekoladą :)